luni, 25 aprilie 2016

Cum să scap(i) de lene?

Du-te la furnică, leneşule; uită-te cu băgare de seamă la căile ei, şi înţelepţeşte-te!
Proverbe 6:6

      Copiii lui Dumnezeu sunt oameni harnici. Nu cred că este nevoie de cine ştie ce dezbatere pe tema asta sau că există cineva care crede contrariul. 
       Lenea devine însă tot mai des o scuză în calea obiectivelor noastre. Suntem moderni şi am înlocuit-o cu termenul de procrastinare, dar tot lene este. Doar îmbrăcată altfel. Trist este că apare tot mai des şi în viaţa noastră spirituală. Şi pe deasupra uneori alegem să întreţinem lenea, pentru că....e mai uşor. 
      Purtăm zilnic o luptă contra ideii de a mai lenevi un pic. 5 minute de snooze sau puţină procrastinare nu fac rău nimănui. Eu una cel puţin ştiu că de multe ori fac asta. Aşa încât m-am hotărât să pornesc în căutare de soluţii contra-lene. 
      Primul search pe google mi-a oferit o groază de soluţii care mai de care. Prefer însă să le numesc, aşa cum le spune un stimat profesor de al meu, utopii moderne. Aşa încât am ales să mă reîntorc la Biblie, pentru că, de fiecare dată reuşesc să găsesc motivaţia necesară în cuvinte alese. Trebuie să recunosc, aşa simt mai tare că minutele pe care eu le am astăzi, oportunităţile pe care le am, alţii le cer pe genunchi cu lacrimi. 
       Cred că pentru lene, Cuvântul Domnului este un duş cu apă rece. Este cea mai motivantă lectură şi bate cu siguranţă toate părerile lumii. 
        Asta dacă...nu am ajuns prea leneşi şi nu mai putem nici să întindem mâna după Biblie. 





Mâna celor harnici va stăpâni, dar mâna leneşă va plăti bir. (Proverbe 12:24)
Ea veghează asupra celor ce se petrec în casa ei, şi nu mănâncă pâinea lenevirii. (Proverbe 31:27)
aşa încât să nu vă leneviţi, ci să călcaţi pe urmele celor ce, prin credinţă şi răbdare, moştenesc făgăduinţele. (Evrei 6:12)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu